A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

2017 – ESZTERGOM

Esztergom nevében szeretném megköszönni a kitüntető lehetőséget, hogy 2017-ben az ország első fővárosa adhatott otthont a legkiválóbb pálinkák megmérettetéseinek. Házigazdaként arra isfordítottunk, hogy a résztvevőknek alkalmuk legyen kicsit belekóstolni Szent István városának életébe, hiszen úgy gondolom, Esztergomban olyan esszenciája jött létre az ezredéves keresztény Magyarországnak, amely szinte tapintható.

Esztergom és környéke kulturális és történeti örökségén túl bővelkedik remek gyümölcsökben is, így a pálinkafőzésnek is megvan a maga hagyománya. Bár városunkban korábban is találhatott az érdeklődő szakértő helyi pálinkafőző-mestert, sokan kaptak kedvet a pálinkafőzéshez a kedvező jogszabályi környezet okán is. Városunkban hisszük, hogy a mindennapi élet döntéseiben benne kell, hogy legyen őseink összes döntésének tapasztalata is, egy jó pálinkában pedig benne van mindaz a tudás, tisztelet és hagyomány, amely a hungarikumok sorába is emelte a gyümölcskertek üvegbe zárt aromáját.

Az esemény során sok érdekes pálinkás tapasztalattal gazdagodtunk mi is, de hiszem, hogy a rendezvénynek is köszönhetően még többüket láthatjuk vendégül Szent István városában, Magyarország bölcsőjében, Esztergomban!A pálinkákkal való ismerkedéshez jó szórakozást kívánok!

ROMANEK ETELKA

Esztergom polgármestere