A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Pálinkaházak

Bánki Pálinkaház Kft.

A Bánki Pálinkaház, egy zöldmezős beruházással létrehozott családi vállalkozás, mely 2012-ben kezdte meg működését, Dunakeszin. Az üzemben a hagyományos kisüsti rendszerű berendezéssel dolgoznak, így állítva elő minőségi pálinkát. Filozófiájuk szerint legfontosabb a pálinka előállítás módja, ahol a gyümölcs lelkét igyekeznek életre kelteni. Pálinkájuk hivatása, hogy megtelve a gyümölcsből nyert élettel, elvégezze azt a feladatot, amire már gyümölcs korában termett, egyedi ízvilágával elkápráztassa a fogyasztóját.

2653 Bánk, Hrsz. 024/17/A
szikora67@gmail.com
+36-30-999-9848
www.bankipalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Birkás Pálinka

A Vasi Hegyhát dombos vidékén ősidők óta növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az ott élő emberek, a megtermelt kiváló minőségű gyümölcsökből pedig pálinkakészítésre nyílik lehetőség. A családi vállalkozást 1990-ben alapította a tulajdonos házaspár Győrváron, akkor még bérfőzéssel, a 2006. évtől pedig már kereskedelmi főzdei tevékenységgel is foglalkoznak. Ma már Birkás Pálinka márkanéven forgalmazzák termékeiket. Győrvári pálinkaházukban hagyományos rézüstben, korszerű berendezések segítségével készül a pálinka. Minden munkafolyamatot felügyelnek, így tudják garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét. Termékeik jó minőségét számos versenyen elért eredmény igazolja. A látogatóknak lehetőségük nyílik a teljes termelési folyamatot végigkövetni. Szép kóstolóházukban pálinkakóstolóval kényeztetik látogatóikat. Az év minden napján várja a vendégeket a Birkás család.

9821 Győrvár, 435 Hrsz.
info@birkaspalinka.hu
+36 30 256 3066
www.birkaspalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Bolyhos Pálinkafőzde

A Bolyhos család, az alapító Bolyhos László elképzeléseit követve, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel újszilvási üzemükben. Az Európai Uniós követelményeknek megfelelő fejlesztésnek köszönhetően 2003-tól kereskedelmi főzést is folytatnak. Céljuk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. A pálinkafőzdében hagyományos, kisüsti és aromatornyos berendezésen is főznek pálinkát, amelyet elsősorban 40 és 50 fokosan ágyaspálinkaként palackoznak. A minőségi ágyaspálinka népszerűsítésére létrehozták az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált, melyet 2017-ben már 12. alkalommal rendeztek meg, több tízezres látogatóseregnek. A folyamatos bővítéseknek köszönhetően mintabolttal és minden igénynek megfelelő pálinkakóstoló házban várják kedves vendégeiket.

2768 Újszilvás, Bicskei út 34.
palinka@bolyhos.hu
+36 53 587 510
www.bolyhos.hu
A pálinkaház pálinkái

Brill Pálinkaház

A Brill Pálinkaház igazi családi vállalkozás, de minőségben, tudásban a hazai mezőny élvonalába tartozik: 2013-ban a legeredményesebb hazai pálinkafőzde volt. Már kétszer (2010-ben és 2013-ban) náluk

készült el Magyarország legjobb pálinkája. 2017-ben elnyerték a „Magyarország Legeredményesebb Pálinkafőzdéje” címet is. A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban levő manufaktúra, ahol 2000 óta készítik a különleges pálinkákat és párlatokat a hazai csúcsgasztronómia számára. A Tolna megyei Harc községben található főzde stílusában a modern, innovatív gondolatok mellett a hagyományok tisztelete is komoly szerepet kap. Épp ezért igyekeznek a legtisztább ízeket és illatokat bemutatni, melyek szőlőben, törkölyben, gyümölcsben vagy netán zöldségben megteremhettek. Mottójuk: „A pálinka élmény” – melynek megfelelően minden csepp pálinkában a természet csodáit kívánják feltárni a fogyasztóik előtt. A pálinka és gasztronómia lehetőségeinek folyamatos kutatása mellett terjesztik is az ebben rejlő élményeket, hiszen ezáltal is többet tudnak nyújtani egy pohár pálinkánál.

7172 Harc Siófoki u. 21.
brill@brillpalinkahaz.hu
+36 74 437 123
www.brillpalinkahaz.hu
A pálinkaház pálinkái