Agárdi Pálinkafőzde
Az Agárdi Pálinkafőzde megnyitásakor, 2002-ben, az üzem alapítói azzal a szándékkal láttak munkához, hogy az évszázados tradíciókra építő szakértelem, valamint a legkorszerűbb technológia ötvözésével új korszakot nyissanak a magyar pálinka történelmében. Az agárdi létesítmény új színt hozott a hazai pálinkafőzdék világába: megjelent a piacon egy luxuskategória, amely célzottan a legigényesebb vevőkörnek kínál saját főzésű pálinkát. Az Agárdi Manufaktúra mára – az elhivatott munka és minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem eredményeként – a párlatok legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja. A gyümölcspálinkák minőségét – a fogyasztók visszajelzései mellett – számos hazai és nemzetközi díj tanúsítja. Hisznek abban, hogy a minőség, elsősorban szándék kérdése, amit a fogyasztók tisztelete és a termék iránti alázat határoz meg.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Alexander Pálinka
Az Alexander Pálinkaházat Szentesen alapították, 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit. Az üzemben
modern oszlopos technológiával, két főzőüstben készülnek a finom italok. Elsődleges céljuk, hogy elsősorban Csongárd megyében, így Szentesen és környékén, minőségi pálinkát kínáljanak az arra igényes fogyasztóknak. Ezen túl szívesen állnak bérfőzési tevékenységükkel is az érdeklődők rendelkezésére. Termékeik sajátos jellemzői: a hagyományos magyar ízek iránti tisztelet, kiváló a gyümölcsök és a
visszafogott eleganciájú megjelenés. Munkájukat mi sem bizonyítja jobban, hogy első termékeik egyikét Pálinkakiválóságnak választották.
Anemona Pálinkaház
A pálinkaház, melynek nevét az erdei szellőrózsa latin elnevezése ihlette, Dunaalmáson Komárom-Esztergom megyében található. Tevékenységüket azzal a céllal kezdték meg, hogy a környékükkel megismertessék a pálinkakészítés tudományát, ezzel elősegítve, hogy a gyümölcsökből a megfelelő eljárásokkal, gondoskodással kiváló minőségű pálinkát állíthassanak elő. Modern erősítőfeltétes Carl típusú lepárlóberendezéssel dolgoznak, mely a hagyományokhoz hűen, a tökéletes pálinka érdekében rézből készült. Kereskedelmi főzdeként 2014-ben léptek a fogyasztók elé termékeikkel, ezzel azt is megmutatva, számukra mit jelent a tökéletes minőségű pálinka.
Árpád és Vadász Pálinkák – Kisrét Manufaktúra Kft.
A békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft., ismertebb nevén az Árpád és Vadász Pálinkák 100%-ban magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás. 2015 után 2016-ban ismét elnyerték a „Magyarország Legeredményesebb Pálinkafőzdéje” címet, valamint 2016-ban „Magyarország Legjobb Pálinkája”-t is ők állították elő Prémium Piros Vilmos néven. A tulajdonosok az 50 éves főzői tapasztalat megőrzésén és fejlesztésén túl, célul tűzték ki a különleges minőség megalkotását, a minőségi pálinkakultúra szélesítését és a kulturált pálinkafogyasztás erősítését is. Az Árpád pálinkacsaládban egyaránt megtalálhatóak a hagyományos kisüsti és a modern oszlopos technológiával készült pálinkák is. 2011 tavaszától a Békési Szilvapálinka Út egyik állomásaként, az országban egyedülálló turisztikai programcsomagok keretében, a Békési Szilvapálinka bemutatására és kóstolására nyílik lehetőség az Árpád Pálinkatanyán. Látogasson el hozzájuk, hogy családias környezetben kóstolhassa meg a díjnyertes pálinkákat.