A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Pálinkaházak

Gombosi Pálinkafőző

A Gombosi Pálinkafőzőt üzemeltető Gödöllői Tangazdaság Zrt 1992 óta működik mint részvénytársaság, 100%-ban magyar tulajdonú, központja Kartalon van. Fő tevékenysége a mezőgazdaság, Kartal és Hatvan térségében összesen közel 5000 hektár földterületen gazdálkodik.

A valódi hungaricumot előállító üzletága, a Gombosi Pálinkafőző 2006-ban kezdte meg működését. Az üzem és a hozzá tartozó kertészet Hatvan-Nagygombos-Lőrinci határában, az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán, csodálatos festői környezetben található. Hagyományosan, több száz éve folyt már ezen a vidéken gyümölcstermesztés. A kiváló zamatú, elsősorban csonthéjas gyümölcsök termesztésére alkalmas fennsíkon a Gödöllői Tangazdaság Zrt 260 hektáron újratelepítette saját – szilva, kajszibarack, meggy és cseresznye – gyümölcsösét, amely ma első osztályú alapanyagot biztosít a Gombosi Pálinka készítéséhez.

A Gombosi Pálinkafőző ma Magyarország egyik legnagyobb területtel és kapacitással működő, hagyományos terméket, hungaricumot előállító üzeme.

3021 Lőrinci 0181/1 hrsz.
palinka@gtrt.hu
+36 20 368 9356
https://gombosipalinka.hu/

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái

Gönc Aranyai Pálinkaház

A göncruszkai főzde története a régi időkbe nyúlik vissza, hiszen 1968 és 1970 között épült az üzem. A rézből készült főzőüstökben, mintegy 1800 liternyi cefrét lehetett egyszerre lefőzni a gőzös, hagyományos rendszerű berendezéseiken. A főzde létrehozásával egy időben 200 hektárnyi kajszibarackost is telepítettek Göncön illetve Göncruszkán. A hagyományokra nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen az üzemnek immáron 30 éve olyan vezetője van, aki a terület gyümölcseit jól ismeri és a pálinkafőzési alapokat a korábbi vezető mellett tanulta meg. Fő profiljuk sokáig a helyiek számára biztosított bérfőzési tevékenység volt, a környékben jól ismerik őket szolgáltatásukról. Az üzem 2013-ban egy nagyobb beruházásnak köszönhetően megújult, mely során a berendezések nagy része modern rendszerekre cserélődött. Termékpalettájukat folyamatosan bővítik, de mivel a nagy műgonddal válogatott alapanyag a saját gyümölcsöseikből vagy a környék termelőitől érkezik, az általuk készített pálinka fő alapanyaga továbbra is kajszibarack, melyből Gönci barackpálinkájuk is készül.

3894 Göncruszka, Tábla dűlő 02
info@agonci.hu
+36-30-266-2548
www.agonci.hu

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái

Gong Pálinkaház

A Gong Pálinkaház a Csongrád megyében található Deszk településen kezdte meg működését 2017 őszén. Családias, gyümölcsfákkal övezett területen vált az ízek-illatok-gyümölcsök igazi játszóterévé a szó legnemesebb értelmében. Az ízlésesen kialakításra került látvány pálinkafőzdében az odalátogatók a főzés folyamatát is végigkísérhetik és természetesen szakmai kóstoltatásban is részesülhetnek. Fontosnak tartják a szakmai visszajelzéseket, ezért számos megmérettetésen vesznek részt. 2019 évben az Ausztriában megrendezett Destillata nemzetközi pálinka- és párlatversenyen megszerezték a Magyar Nemzetgyőztes címet és bekerültek az európai kiválóságok sorába. A versenyeken elért eredményeik is azt igazolják, hogy a gyümölcs gondos feldolgozása és a minőségre való elszánt törekvésük megtérül. A pálinkákhoz a gyümölcsöt saját telepítésű 8 hektáros gyümölcsösükből, valamint a környező kistérség termelőitől szerzik be. A pálinkáikat válogatott gyümölcsök felhasználásával, aromatornyos lepárlási eljárás által teszik ellenállhatatlanná. A megszokott ízek mellett igazi pálinkakülönlegességekkel is várják vendégeiket, hiszen küldetésük és szenvedélyük a pálinkakultúra széleskörű bemutatása.

6772 Deszk, László Tanya 1.
hello@gongpalinka.hu
+36-70-248-0308
www.gongpalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Gusto Pálinkaház

A Gusto Pálinka a 2006-ban épült, a legmodernebb lepárló berendezéssel kiváló minőségi kategória elérésére törekszik, melyhez hozzájárul, hogy üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik központjában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Gyümölcspálinkáik kiváló íz világát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják. A Kecskeméten és környékén termesztett saját, kézzel szedett, válogatott 15 hektáros kajszibarack kiváló, különleges tulajdonságait az adott termesztési körzet speciális ökológiai tulajdonságai biztosítják. A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy a GUSTO Pálinkákat olyan színvonalon képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak.

6050 Lajosmizse, Ceglédi út 66.
mizsepalinka@gmail.com
+36 30 730 4065
https://palinka.hu/

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái

Gyulai Pálinka Manufaktúra

A Gyulai Pálinka Manufaktúra 2008 őszén kezdte meg működését. A folyamatok nagy része kézi munkaerővel történik, természetesen korszerű gépeket is használva, de a megfelelő gondoskodás végigkíséri a pálinka útját. 2012-ben a birtok 15 hektáros gyümölcsössel bővült. A 2015-ben már elültetésre került pl.: erdei som, eperfa, birs, szilva, sajmeggy, barack, Vilmoskörte és almafa. Jövőbeli céljuk saját termelésű gyümölcsökből készíteni a pálinkákat, ezáltal a pálinkák minőségét növelni. A manufaktúrban jelenleg 56-féle pálinkát készítenek. A termékcsaládok: Gyulai pálinkák, Báró Harruckern pálinkák, Mélyvíz pálinkák, Ágyaspálinkák, Kóser pálinkák.

5700 Gyula,külterület 0272/168 hrsz.
info@gyulaipalinka.hu
+36 66 460 034
www.gyulaipalinka.hu
A pálinkaház pálinkái