1Csepp Pálinkaház
Pálinkafőzdének a 100 éves „Masinaház”-at újították fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Látványfőzdéjük 2014-ben megkapta a „Fertő-táj legszebb háza” elismerést. Családias környezetben ötvözik a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat, a legmodernebb technikával. Lendületes megjelenésükkel céljuk a fiatalokkal is megismertetni ezt a csodás nemzeti italt, rádöbbenteni őket az ízek gyümölcsösségére, sokféleségére. Legrangosabb eredményük a Zenit szőlő – Kései meggy pálinka házasításukkal elért „Magyarország legjobb pálinkája- 2015” cím. Ezen kívül tucatnyi aranyérmes és több Champion díjas pálinkával büszkélkedhetnek.
Csalló Páinka Manufaktúra
Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben 1999 óta foglalkoznak bérfőzéssel, illetve
2005 óta már saját márkás termékeket is palackoznak. Elkötelezett hívei a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetik el a modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát sem. A földekre természetes trágyaként, engedéllyel visszajuttatott cefremoslék és visszaforgatott hűtővíz is bizonyítja elkötelezettségüket a megújuló energiaforrások és zöld megoldások mellett. Árnyékos kóstolóteraszukon várják a gasztronómiai élvezetek kedvelőit egy üzemlátogatással egybekötött kóstolóra, előzetesen egyeztetett időpontban.
Czetis Ház Pálinkamanufaktúra
A Czetis Ház egy kis vértesi faluban, Száron található. Magyarországon egyedülálló módon, a főzőberendezés – mely egyedi tervek alapján készült – szerves részét képezi a ház éttermének. A főzde szellemiségében, a legjobb értelemben vett módon követi a falu sváb hagyományait „kékfestő látványfőzdéjével”. Az alapos előkészítésnek, a szorgos munkának és a lehető legjobb minőségre való törekvésnek köszönhetően pálinkáik már az indulás évében, 2015-ben ámulatba ejtették a fogyasztókat. Termékeik kiváló minőségét a szakma is igazolta amikor a hazai és a nemzetközi versenyeken is díjazták a pálinkáik üde zamatát és letisztult eleganciáját. Mottójuk: „Czetis Ház – a kultúra, a gasztronómia és a pálinka háza Száron.”
Cruxx Gemina Wines&Spirit
Cruxx Gemina pálinkái, elsősorban a régióra jellemző bogyós és vad gyümölcsök felhasználásával készülnek, a 2011-ben létesült Nógrád megyei Nagykeresztúron. Üzemükben emellett teret adnak a
hagyományos termékeknek is, minden esetben a prémium minőséget megcélozva. A tevékenységükkel igyekeznek hozzájárulni a térség gyümölcstermelési és feldolgozási tevékenységének erősítéséhez, technikai és szellemi infrastruktúrájukkal lehetőséget biztosítanak a minőségi gyümölcstermékek fejlesztéséhez, gyártásuk kontrolljához. Termékportfóliójuk fontos részei a valódi gyümölcsből készülő kreatív borok és likőrök. Innovatív, újszerű termékeikben szeretnék megmutatni a térség és az ország páratlanul gazdag ízvilágú gyümölcseiben rejlő újabb lehetőségeket.