
Erős Pálinkafőzde
A Jászságban az Erős család neve generációk óta egyet jelent a pálinkafőzés mesterségével. Az 1929-ben alapított családi vállalkozás az ország egyik legrégebbi főzdéje, amelyben mára a több évtizedes, apáról-fiúra szálló tapasztalat ötvöződik a pálinkamester szakmérnöki tudással és a kor legmodernebb technológiájával. Tradíció és lendület jellemzi tevékenységüket, azaz a hagyományos kisüsti technológia megőrzése mellett folyamatos a fejlesztés, a fejlődés, amelynek eredményeként 2016 óta Erős Pálinka néven hozzák forgalomba a környék értékes gyümölcseinek esszenciáit, a Jászság pálinkáját. Céljuk, hogy a megszerzett elismeréshez méltóan a kereskedelmi forgalomba hozott termékeik is a legmagasabb minőséget képviseljék, és a legkiválóbb illat- és ízharmónia köszönjön vissza minden egyes palackban.

Etyeki Czimeres Pálinkaház
A szemet gyönyörködtető, dombos-lankás tájba olvadva Etyeken a pincesor végén kialakított üzemben 2010 végén kezdődött meg a termelés. A kizárólag hibátlan minőségű és legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő gyümölcsök egy nagyméretű székely kapun áthaladva érkeznek az üzem területére. Pálinkafőzdéjükben egyedülálló gyakorlat, hogy a desztillálás rövid óráitól eltekintve minden lépés a föld alatt, külhatásoktól védett helyiségekben történik. A gyümölcsből a csúcstechnikát megtestesítő, Müller-típusú
iker-desztillációs egységben kerül elválasztásra a pálinka. Palackozás előtt legkevesebb fél évig pihen a nyerspárlat, melynek egy részénél különböző fafajtákkal való érintkezést, érlelést is alkalmaznak a
különleges ízhatások kialakulásának megteremtése érdekében. Nagy családi rendezvényekre is alkalmas, gyönyörű környezetben lévő kóstoló- és rendezvénytermekkel várják szeretettel a látogatókat.