Madarasi Pálinkaház
Hagyományos eljárás. 100% magyar gyümölcs. Prémium minőség. A pálinkafőzde 1943 óta működik Madarason, 1960-tól a Lakatos család irányításával. A Dél-Alföldön termesztett gyümölcsök a táj éghajlati adottságainak köszönhetően kitűnőek, így a belőlük készülő pálinkák íze, illata, zamata igen különleges, ami kiváló élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára. A Madarasi Pálinkák kiváló minőségét a hibátlan alapanyag, a jó technológia, szakmai tudás és a több mint 50 éves tapasztalat biztosítja. A pálinkafőzde első kereskedelmi pálinkáit 2008 szeptemberében zárta palackba, melyeket azóta is ,,Madarasi Pálinka” márkanévvel értékesít
Mályinkai Pálinkafőzde
A Mályinkai Pálinkát 1978-tól gyűjtött szakmai tapasztalatok hasznosításával, kompromisszumok nélkül, készítik a Bükk lábánál. A pálinkafőzdében, hagyományos, fatüzeléses vörösréz főző- és finomító üstökkel készül a nemes nedű, mely ma már muzeális értéket őriz és képvisel. A gyümölcs útját – előkészítését, az erjesztés folyamatát, a lassú, kíméletes lepárlást, a sajátos érlelést biztosítva – a palackba zárásáig személyesen felügyelik. A „Mályinkai Pálinka” limitált, ajándékjelleggel készült díszdobozos, kézi palackozású termék, mellyel szeretnének a pálinka – mint hungarikum – jó hírnevének öregbítéséhez hozzájárulni. Most bemutatott termékük kivívta a szakma legmagasabb elismerését is, hiszen 2017-ben az ország legjobb pálinkájának választották.
Márkházi Pálinkafőző Társaság
Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán. Ezen a településen hozta létre vállalkozását egy olyan társaság, ahol az alapító tagokat évtizedes barátság fűzi össze. A Márkházi Pálinkafőzde célja különleges minőségű pálinkák előállítása válogatott hazai gyümölcsből kompromisszumok nélkül. Vezérelvük kettős: minőség és innováció. A kétlépcsős kisüsti eljárás és a modern, egy utas technológia előnyeit ötvözve, a főző és lepárló üstön kívül aromaerősítő oszlopot is alkalmaznak, a lepárlás folyamatát ezzel Magyarországon először háromszakaszosra bővítve. Így tudják a pálinkabarátok szélesedő táborát, a hagyományokat tiszteletben tartó, karakteres, gazdag ízvilágú párlatokkal megörvendeztetni.
Márton Pálinkafőzde
Mitől lesz egy speciálisan magyar termék világszínvonalú? A választ bármelyik Márton paalckban megtalálhatjuk. Attól, hogy találkozik benne a pálinkafőzés mestereinek tudása, a szakma szeretete a válogatott gyümölcsök és az alapanyagok, valamint nem utolsó sorban a töretlen kísérletező kedv. Márton János 1991 óta szenvedélyének tekinti a pálinkák és különböző gyümölcspárlatok készítését. Igazi mesterhez híven évről-évre tökéletesebbre csiszolja termékeit, melyek minőségét több tucat hazai és nemzetközi díj fémjelez. Olyan új ízek fűződnek a nevéhez, mint a málna, vagy az Irsai Olivér szőlőpálinka. A Márton igazi családi manufaktúra, – a szó legnemesebb értelmében – termékeiknek egyedi ízei és páratlan minősége szimbolizálja, mit jelent a világszínvonal a párlatok világában.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Madarasi Pálinka
Madarason és környékén az emberek mezőgazdaságból éltek, a mindennapokhoz hozzátartozott a pálinka fogyasztása is. Ezt látva Balla Péter úr 1943-ban megépítette pálinkafőzdéjét. Államosítás után földműves-szövetkezet, majd ÁFÉSZ tulajdonba került, ahol évente 40-50 ezer liter pálinkát állítottak elő. A pálinkafőzde vezetője 1960-tól 1989-ig apám, idősebb Lakatos Márton volt.
1989-ben megvásárolta a pálinkafőzdét és magán pálinkafőzdeként üzemeltette tovább, ahol 1991-től mint főállású segítő családtag tevékenykedtem. 1997-ben került tulajdonomba az üzem, ahol 1998-tól egyéni vállalkozóként dolgozom.
Kezdetben a cég kizárólag bérfőzéssel foglalkozott. 2008 májusában fontos fordulat következett a pálinkafőzde életébe, kereskedelmi pálinka előállítással bővítettük tevékenységünket.
A pálinkafőzde ,,Madarasi Pálinka” márkanévvel értékesíti termékeit. Az első kereskedelmi pálinkáit 2008. szeptemberében zárta palackba.
A Dél-alföldön termesztett gyümölcsökből készülő pálinkák íze, illata, zamata a táj éghajlati adottságainak köszönhetően igen magas, ami kiváló élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára. A Madarasi Pálinka színe víztiszta, az adott gyümölcsre jellemző íz és illat jellemzi. Az előállított pálinkák alkoholtartalma 43%V/V illetve 47%V/V.
A Madarasi Pálinkák kiváló minőségét a hibátlan alapanyag, a jó technika, a szakmai tudás és az 50 éves tapasztalat biztosítja.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái