Madarasi Pálinkaház
Hagyományos eljárás. 100% magyar gyümölcs. Prémium minőség. A pálinkafőzde 1943 óta működik Madarason, 1960-tól a Lakatos család irányításával. A Dél-Alföldön termesztett gyümölcsök a táj éghajlati adottságainak köszönhetően kitűnőek, így a belőlük készülő pálinkák íze, illata, zamata igen különleges, ami kiváló élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára. A Madarasi Pálinkák kiváló minőségét a hibátlan alapanyag, a jó technológia, szakmai tudás és a több mint 50 éves tapasztalat biztosítja. A pálinkafőzde első kereskedelmi pálinkáit 2008 szeptemberében zárta palackba, melyeket azóta is ,,Madarasi Pálinka” márkanévvel értékesít
Mályinkai Pálinkafőzde
A Mályinkai Pálinkát 1978-tól gyűjtött szakmai tapasztalatok hasznosításával, kompromisszumok nélkül, készítik a Bükk lábánál. A pálinkafőzdében, hagyományos, fatüzeléses vörösréz főző- és finomító üstökkel készül a nemes nedű, mely ma már muzeális értéket őriz és képvisel. A gyümölcs útját – előkészítését, az erjesztés folyamatát, a lassú, kíméletes lepárlást, a sajátos érlelést biztosítva – a palackba zárásáig személyesen felügyelik. A „Mályinkai Pálinka” limitált, ajándékjelleggel készült díszdobozos, kézi palackozású termék, mellyel szeretnének a pálinka – mint hungarikum – jó hírnevének öregbítéséhez hozzájárulni. Most bemutatott termékük kivívta a szakma legmagasabb elismerését is, hiszen 2017-ben az ország legjobb pálinkájának választották.
Márkházi Pálinkafőző Társaság
Márkháza egy csodálatos fekvésű zsákfalu a Cserhát hegység Mátra felé eső oldalán. Ezen a településen hozta létre vállalkozását egy olyan társaság, ahol az alapító tagokat évtizedes barátság fűzi össze. A Márkházi Pálinkafőzde célja különleges minőségű pálinkák előállítása válogatott hazai gyümölcsből kompromisszumok nélkül. Vezérelvük kettős: minőség és innováció. A kétlépcsős kisüsti eljárás és a modern, egy utas technológia előnyeit ötvözve, a főző és lepárló üstön kívül aromaerősítő oszlopot is alkalmaznak, a lepárlás folyamatát ezzel Magyarországon először háromszakaszosra bővítve. Így tudják a pálinkabarátok szélesedő táborát, a hagyományokat tiszteletben tartó, karakteres, gazdag ízvilágú párlatokkal megörvendeztetni.
Márton Pálinkafőzde
Mitől lesz egy speciálisan magyar termék világszínvonalú? A választ bármelyik Márton paalckban megtalálhatjuk. Attól, hogy találkozik benne a pálinkafőzés mestereinek tudása, a szakma szeretete a válogatott gyümölcsök és az alapanyagok, valamint nem utolsó sorban a töretlen kísérletező kedv. Márton János 1991 óta szenvedélyének tekinti a pálinkák és különböző gyümölcspárlatok készítését. Igazi mesterhez híven évről-évre tökéletesebbre csiszolja termékeit, melyek minőségét több tucat hazai és nemzetközi díj fémjelez. Olyan új ízek fűződnek a nevéhez, mint a málna, vagy az Irsai Olivér szőlőpálinka. A Márton igazi családi manufaktúra, – a szó legnemesebb értelmében – termékeiknek egyedi ízei és páratlan minősége szimbolizálja, mit jelent a világszínvonal a párlatok világában.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Matheus Pálinkaház
A Matheus Pálinkafőzde csak felső kategóriás, prémium pálinkákat gyárt, melyeket elérhető ár, modern dizájn és magas minőség jellemez. Egyedülálló módon, kétszeri desztillációval, eperfahordós érleléssel készítik termékeiket. Termékpalettájukban az 50 fokos pálinkák képezik a gerincet, de készítenek 40, 44 és 60 fokos pálinkát is. Egyedi fogyasztói igények kielégítésére fejlesztették ki a Matheus Kosher sorozatot, melyet a londoni Kedassia Rabbinatus felügyelete alatt gyártanak
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Miskolci Likőrgyár
A Miskolci Likőrgyár 1917-ben kezdte meg működését, jelenlegi gazdasági társasági formáját 1995-re érte el és 1999-ben elsők között készítették el a mai értelemben is minőségi pálinkáikat. Elsődleges céljuk mindig is az volt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye településein megtermett kiváló gyümölcsből, a tradíciók megőrzése mellett, korszerű technológiával előállított, minőségi pálinkával lássák el a fogyasztókat. Magas színvonalú berendezéseikkel a kereskedelmi pálinkafőzés mellett, a bérfőzetők igényeit is igyekeznek kiszolgálni. Azon kevés termelők egyike, aki a vidéken termő kajsziból az Uniós oltalom alatt álló Gönci Barackpálinka néven állíthat elő pálinkát és erre méltán büszkék. Munkájukat az évek során számos hazai és nemzetközi szakmai elismeréssel díjazták, így rendelkeznek a Magyarország legjobb főzdéje címmel 2005-ből, Gönci Barackpálinkájuk Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2006-ban és 2009-ben lepárolt Gönci Barackpálinkájukat Magyarország legjobb pálinkájának is választották. Tulajdonos és márkaváltást követően pálinkáik 2018-tól a Vitéz Pálinka Manufaktúrában készülnek, amelynek egyik zászlós hajója a ”Hat Királyné Pálinkája” márka család. A pálinkával ismerkedőket szép kóstolóházukban is szívesen vendégül látják, ahol a mindig fejlődő vállalkozás új alkotásaival is megismerkedhetnek.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Madarasi Pálinka
Madarason és környékén az emberek mezőgazdaságból éltek, a mindennapokhoz hozzátartozott a pálinka fogyasztása is. Ezt látva Balla Péter úr 1943-ban megépítette pálinkafőzdéjét. Államosítás után földműves-szövetkezet, majd ÁFÉSZ tulajdonba került, ahol évente 40-50 ezer liter pálinkát állítottak elő. A pálinkafőzde vezetője 1960-tól 1989-ig apám, idősebb Lakatos Márton volt.
1989-ben megvásárolta a pálinkafőzdét és magán pálinkafőzdeként üzemeltette tovább, ahol 1991-től mint főállású segítő családtag tevékenykedtem. 1997-ben került tulajdonomba az üzem, ahol 1998-tól egyéni vállalkozóként dolgozom.
Kezdetben a cég kizárólag bérfőzéssel foglalkozott. 2008 májusában fontos fordulat következett a pálinkafőzde életébe, kereskedelmi pálinka előállítással bővítettük tevékenységünket.
A pálinkafőzde ,,Madarasi Pálinka” márkanévvel értékesíti termékeit. Az első kereskedelmi pálinkáit 2008. szeptemberében zárta palackba.
A Dél-alföldön termesztett gyümölcsökből készülő pálinkák íze, illata, zamata a táj éghajlati adottságainak köszönhetően igen magas, ami kiváló élvezeti értéket nyújt fogyasztója számára. A Madarasi Pálinka színe víztiszta, az adott gyümölcsre jellemző íz és illat jellemzi. Az előállított pálinkák alkoholtartalma 43%V/V illetve 47%V/V.
A Madarasi Pálinkák kiváló minőségét a hibátlan alapanyag, a jó technika, a szakmai tudás és az 50 éves tapasztalat biztosítja.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái
Medicina Hungariqum Pálinkaház
A Somogy megyében, Táskán található üzemet még az 1920-as években építették pálinkafőzdének, ami hamar jó hírnévre tett szert, hiszen egészen 1987-ig két meghatározó főzőmestere is volt. Jelenlegi tulajdonosai fantáziát láttak a 80 éves múltra visszatekintő, viszont rég nem működő pálinkafőzdében, így 2011-ben megvásárolták azt. A felújítást követően 2012-ben nyitották meg az üzemet, akkor bérfőzdeként. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a régi értékeket megőrizve, a fejlődést és a tradíciót egyaránt szem előtt tartva, minőségben kompromisszumot nem ismerve, hosszú távon jól működő pálinkaházat hozzanak létre. A bérfőzés biztosítja az alapot, hogy eredeti elképzelésüket megvalósíthassák: a minőségre elhivatott, egyedi tiszta íz világot képviselő, manufakturális jellegű vállalkozásként működni. A nagyközönség által jól ismert, gyümölcsből készült pálinkáikon keresztül meg tudják mutatni mindazt, amit értéknek tartanak, és a tradicionális pálinkákon túl, folyamatosan megújulva, de az alapértékeket szem előtt tartva készítik egyedülálló termékeiket, melyekről méltán mondható, hogy „Gyógyszere a testnek, orvossága a léleknek”
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /web/htdocs/www.nemzetipalinkakivalosag.hu/home/www/wp-content/themes/palinkakivalosag/taxonomy-lettermenu.php on line 67
A pálinkaház pálinkái