Villányi Pálinka – Magyarbólyi Pálinkafőzde
A Villányi Pálinka üzeme 4 km-re Villánytól, Magyarbóly településén helyezkedik el. Pálinkáikat és borpárlataikat a régióból beszerzett gyümölcsökből, törkölyökből és a méltán híres villányi borokból készítik. Fő profiljuk a törköly- és szőlőpálinkák, valamint a bor- és seprőpárlatok készítése. Filozófiájuk, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsák elő. A villányi borkultúra után a villányi pálinkakultúra elterjedésében szeretnének élen járni és rámutatni, hogy a helyi szőlőből készült törkölypálinkák és a helyi borokból készült párlatok is méltán felsorakozhatnak a villányi hagyományok támogatásában.
Várda-Distillery
A Várda-Drink Pálinkafőzde az ország egyik legnagyobb múltú főzdéje, ahol 1953 óta készülnek a
kiváló minőségű pálinkák. Az idő előrehaladtával a hagyományokat a modern kor vívmányaival ötvözték, melynek köszönhetően ma már korszerű, számítógép-vezérelt lepárlási technológiával is előállítnak pálinkát. Pálinkáik az elmúlt évtizedben számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak. Kiemelten
említésre méltóak a Szabolcsi alma- és a Szatmári szilvapálinkák, melyek védett eredet-megjelölésű termékek, illetve jogosultak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy viselésére is.